Wat doet de Internationale Shiatsu School?

Wil je gewoon een keertje proeven van shiatsu? De basis van deze oosterse massagetechniek aanleren voor jezelf en je omgeving? Of ben je reeds zo geïnspireerd dat je shiatsu met méér mensen wil delen en jezelf wil scholen tot erkend beoefenaar?

Bij de Internationale Shiatsu School (ISS) ben je aan het juiste adres. Bij ons vind je niet alleen de erkende opleiding van de Belgische Shiatsu Federatie, maar ook kortlopende cursussen, en los te volgen lezingen en workshops. We richten ons dus niet uitsluitend op mensen die professioneel met shiatsu aan de slag willen. Shiatsu is vooral verrijkend voor jezelf en je directe omgeving. Daarom hebben we tal van activiteiten die bijdragen tot je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens onze initiatieles kan je vrijblijvend kennismaken met shiatsu en de inhoud van onze opleiding. De ‘Shiatsu-Basiscursusis voor Iedereen’ is  ideaal voor wie de beginselen van shiatsu wil kunnen toepassen. Wie op dat moment besluit de opleiding te volgen, stroomt eenvoudigweg door naar cyclus I-B, cyclus II en III, en kan zich verder specialiseren dankzij de verschillende postgraduaten.

 

 

Daarnaast zijn er lezingen en workshops die deel uitmaken van de verschillende cycli, maar evengoed toegankelijk zijn voor iedereen die interesse heeft. Deze gaan dieper in op bepaalde thema’s die nauw aansluiten bij shiatsu en de oosterse filosofie in het algemeen. Ook yoga maakt integraal deel uit van de cursus en opleiding, alsook nieuwe inzichten in een meer gezonde en evenwichtige voeding gebaseerde op de principes van yin en yang.

Met andere woorden, je geniet van een integrale – zeg maar ‘holistische’ – aanpak die erop gericht is je eigen visie te verruimen en verrijken om krachtig en vol overtuiging in het leven te staan.

 

Wat is Shiatsu?

De kunst van het aanraken.

Shiatsu betekent in het Japans ‘vingerdruk’. In deze oosterse massagetechniek werkt men namelijk met druk van de duim, en ervaren beoefenaars ook met druk van de handpalmen, duimen, ellebogen, knieën en voeten. Aanraken is de essentie van shiatsu: een ondersteunende hand in tijden van stress of pijn helpt altijd bij herstel.

       

Wat shiatsu voor je doet:

– verlicht hoofdpijn
– verhelpt rugpijn en andere rugproblemen
– reguleert de spijsvertering
– verbetert de bloedcirculatie
– verhoogt de weerstand van het lichaam
– reinigt de weefsels
– versoepelt het lichaam
– gaat vermoeidheid tegen
– helpt tegen stress
– ondersteunt je persoonlijke ontwikkeling

Hoe werkt het?

Shiatsu werkt in op de energiestroom in het lichaam, die ‘ki’ (Japans) of ‘chi’ (Chinees) wordt genoemd. Deze ‘ki’ stroomt langs kanalen in het lichaam die we ‘meridianen’ noemen. Door het toepassen van druk- en strektechnieken, kan de beoefenaar de ‘ki’ revitaliseren in die delen van het lichaam waar de energiestroom gestagneerd is: waar spanning zit, treedt ontspanning op en de zwakke zones worden gestimuleerd.
Door de aanwezige lichaamsenergie in balans te brengen wordt de zelfgenezende kracht van het lichaam geactiveerd. Gevolg: ziektesymptomen op lichamelijk en emotioneel gebied verdwijnen gedeeltelijk of volledig en men ervaart een verhoogd gevoel van welzijn in lichaam, geest en ziel.

Waarom shiatsu?

Shiatsu is een belangrijke ondersteuning in je zoektocht en evolutie naar een natuurlijker levenswijze, zowel voor de ‘gever’ als voor de ‘ontvanger’. De opleiding is voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen op persoonlijk vlak en voor wie uiteindelijk voltijds of deeltijds als shiatsubeoefenaar werkzaam wil zijn. Je unieke kwaliteiten komen meer naar de oppervlakte door de techniek die aangeleerd wordt tijdens de lessen en door inzichten in een gezonde en positieve levensstijl.