De 5 transformaties

Met Jan Vervecken

Het boeiende aan deze studie is de voortdurende verdieping en inzicht die dit model met zich meebrengt. Ook de toepassing op verschillende vlakken van ons leven draagt hiertoe bij: of je leert koken, of aan shiatsu doet, Oosterse Geneeskunst, acupunctuur of Feng Shui studeert; overal keert dit model terug. Een model dat enkele duizenden jaren teruggaat en voor het eerst beschreven werd door Tung Chung Shu, wiens geschriften uit de derde eeuw voor Christus de grondslag vormen voor de 5 – Transformaties zoals we die vandaag gebruiken. De cycli die beschreven worden leiden op microscopisch niveau tot een betere gezondheid en langer leven en op macrokosmisch niveau tot harmonieuze relaties en een gezonde planeet…”

Het inzicht in hoe KI in elkaar zit, welke vormen deze aanneemt en het dynamische veranderende patroon leert ons hoe materie en spirit ontstaan, hoe deze bewegen en zich tot elkaar verhouden.

Het toepassen van deze inzichten in de kookkunst geeft verrassende resultaten: dit model leert hoe je je voeding aan de seizoenen kan aanpassen, hoe je op basis van gedrag, emoties en fysieke gezondheid een diagnose van jezelf kan stellen en behandelen.