De biologische (r)evolutie

Met Jan Vervecken

In deze verwarrende tijden is enig houvast wel aangewezen. Dat houvast ligt vooral  in onszelf: in hoe we ons voelen, of we gelukkig zijn met onze job, en het beste kunnen maken in al onze relaties.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, alleen is het vandaag de dag moeilijker om uit te maken wat we nu echt nodig hebben om gezond te zijn. De ene theorie spreekt de andere tegen. En je kan blijkbaar wetenschappelijk zowat alles bewijzen…. Dat suiker slecht is, of dat suiker nodig is….

Deze studiedag biedt jou een inzicht in het ontstaan van de planten en de dieren en hoe voedsel de maatstaf is voor de evolutie van de diersoorten. Aan de hand van deze evolutie, maar ook door het kijken naar ons gebit en naar ons spijsverteringsstelsel geeft ons een duidelijk inzicht welk soort voedsel geschikt is voor de mens. En dat is nogal wat!

Hiernaast hebben we nog een kompas om te oordelen: yin en yang: de 2 complementair -antagonistische energieën die alle fenomenen beheersen. Er is geen éénduidig goed of slecht, en je kan zelf oordelen wat je nodig hebt.

In de namiddag is er o.a. ook een kook en proef demonstratie.

Praktisch

deze dag wordt 3 keer per jaar gegeven: in de winter, de lente en de zomer

Zaterdag 18 mei 2024 09.30u – 17.00u

of

Woensdag 10 juli 2024 09.00u – 17.00u

€35,-

Komt u samen met uw partner, dan is het voor uw partner slechts €25,-