De Natuurlijke Kookschool
klik hier om Het nieuwe kookboek te bestellen

Laat je bewegen door een andere manier van eten.

Koken is een passie voor Mieke Vervecken-Pieters en haar team. Wij nodigen je graag uit voor een lekkere maaltijd bij ons, én een nadere kennismaking. Ook bij onze studenten kan je terecht in hun ‘huisrestaurantjes’.

Wat drijft ons?


We willen iedereen laten kennismaken met gezonde én lekkere voeding. Terug naar de basis: het bereiden van verse en seizoengerechten, biologisch en uit eigen streek.
Onze opleiding biedt veel meer dan een receptencursus. Alle voedsel wordt bestudeerd vanuit hun energetisch karakter. Daarom bestuderen wij naast de traditionele voedingsleer ook de dynamiek van yin en yang, bekend uit het oosten. Voeding is ten slotte levensenergie.

Wat is macrobiotiek?

Macrobiotiek is een levenswijze die iemands keuze van voeding, beweging en levensstijl beïnvloedt. Het is een geheel van harmonieuze principes en praktische toepassingen die goed zijn voor ons lichaam, onze geest en de aarde.

Oorsprong: van het oude Grieks: Macro (groot en lang) en Bios (leven, of levenswijze)

Wat maakt onze school zo bijzonder?


Wij helpen je je eigen visie rond voeding en energie aan te scherpen. We onderzoeken alle richtingen en overtuigingen rond voeding en maken daarbij gebruik van de westerse dieetleer, de oosterse energieleer, en de inzichten van natuurvolkeren. Je leert kritisch onderscheiden én zelf ondervinden wat voeding met jou doet. We nodigen iedereen uit om eens bij ons te komen eten. De mogelijke vooroordelen rond gezond, macrobiotisch koken verdwijnen dan als sneeuw voor de zon! Of je nu vegetariër, veganist, verstokte vleeseter of flexitariër bent, eenieder is verbaasd over de héérlijke, gevarieerde, kleurrijke en lekkere maaltijden die we serveren. Blijf jezelf, maar ontdek hoe je in jouw koken nieuwe gerechten, andere smaken en meer efficiëntere bereidingen leert maken.

Kijk op dit filmpje uit ‘De Zevende Dag’: ‘hoe maak je misosoep’

Volg de Natuurlijke Kookschool op facebook